7 държави-членки основаха Европейска платформа за неформално кинообразование в училищата



На международния филмов фестивал в Кан тези дни официално бе обявен стартът на Европейската платформата за неформално образование по кино в училищата - CinEd. Проектът е подкрепен от ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА/подпрограма  МЕДИА  на Европейския съюз и предвижда работа с мултиезична, лесна за ползване и свободна онлайн платформа, съдържаща подбрана филмова колекция. Седем държави-членки са си партнирали при създаването й, но плановете са да се привлекат и други,  за да може възможно най-голям брой млади хора и техните преподаватели в цяла Европа да открият и развият устойчив вкус към европейското кино.

Платформата ще бъде отворена за ползване от началото на новата учебна година през 2016 като достъпът до нея ще става чрез заявка, проверка и одобрение от администратор и създаване на личен профил  с инструкции и правила за ползване.

Координаторът на проекта Eлена Мошолова от Сдружение „Седем“ разказва, че платформата позволява на всеки учител, независимо от специалността си, да изтегли педагогически указания, да прожектира в класната стая избран от него филм и да проведе дискусия. Тя споделя и как ще се развива проекта в бъдеще.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!