Британските медии коментират последствията за страната при евентуален "брекзит"


Темата за предстоящия референдум за бъдещето на Великобритания в Европейския съюз, е централна за британските издания тази сутрин.

"Дейли телеграф" цитира казаното от еврокомисаря по финансова стабилност Джонатан Хил, който казва, че Великобритания ще получи по-лошо споразумение при напускането на Европейския съюз,защото в изказванията си по време на кампанията за референдума бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, вече е засегнал редица чуждестранни лидери.  Еврокомисарят припомня още, че евентуален „брекзит“ ще донесе много загуби за компаниите за финансови услуги, които ще загубят правото си на дейност в Европа. Щети ще има и за автомобилните компании в кралството. Това от своя страна ще доведе до увеличаване на производствената цена на автомобилите, заради вносните и износните тарифи, които ще се появят, пише изданието.

Друг вестник-"Дейли експрес" пише, че референдумът предизвиква безпокойството сред водещите компании в Германия.  Бъдещето им ще бъде неясно,ако Великобритания напусне Европейския съюз. Изданието цитира проучване на германска банка,според което германската икономика би загубила над 34 млрд. лири, ако брекзит-ът стане факт.Експерти предричат, че напускането на Евросъюза ще причини мъчителни щети за германската икономика.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!