Представиха в София препоръките на Европейската комисия за България. Нова безплатна интернет платформа ще пести време, пари и усилия на всички бенефициенти на европейски средства.


През изминалата седмица, в столицата бяха представени препоръките на Европейската комисия за България. Те се публикуват ежегодно в рамките на Европейския семестър и се основават на доклада за България от февруари тази година. Сред акцентите бяха програмата за конвергенция и Националната програма за реформи, както и на резултатите от диалога на Европейската комисия с държавата членка.

  Специфичните препоръки на Европейската комисия за страната ни бяха обосновани от Мишел Сервоз, генерален-директор на Генерална дирекция "Заетост, социални въпроси и включване"и Ищван Секели, директор на Дирекция "Икономики на държавите членки", Генерална дирекция "Икономически и финансови въпроси".  /Разговор по темата с Петър Петров, съветник „Преса и медии“ в представителството на ЕК в България./

 На друг форум бе представена  нова безплатна платформа, събираща на едно място информация за кандидатстване по почти всички източници на европейско финансиране. Домакини бяха заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и българският евродепутат  от групата на ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

  Според Новаков  една от главните задачи на евродепутатите е повече европейско финансиране да достига до повече хора в България.  Системата, създадена по негова инициатива, има за цел да спести време, пари и усилия на всички бенефициенти на европейски средства, като им предоставя актуална информация за кандидатстване с няколко клика. /Разговор по темата с Андрей Новаков./

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!