Над 7 600 проектни предложения са подадени през системата ИСУН

Електронно кандидатстване и електронно отчитане чрез ИСУН 2020” (Информационна система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България) организираха във Видин експерти от Дирекция "Централно координационно звено" в администрацията на Министерския съвет.

Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 е предназначена да събира и обработва данни за всички оперативни програми от новия програмен период 2014 - 2020 г. Тя позволява проследимост по всяка оперативна програма, процедура и договор за предоставяне на финансова помощ.

"За този програмен период важността на системата ИСУН е изключително голяма. Важно е коректното използване на системата, тъй като от работата в нея зависи финансирането, което реално ще се получи и отчитането след процеса на кандидатстване."
Това обясни експертът Георги Стратиев.
 
Попълването на данните в нея се извършва пряко от потребителите на адрес: https://eumis2020.government.bg/.

"За да се използва пълната функционалност на системата, е необходимо да има регистриран потребителски профил, който се използва за създаване, редакция, съхранение и подаване на проектното предложение. Много е важно какъв имейл адрес се дава при регистрация, защото той не може да бъде променян впоследствие. На него се получава и комуникацията с оценителната комисия. Важно е и въвеждането на наименованието на проектното предложение, което трябва да се изпише на английски език само с латински символи. По всяко време на въвеждане, формулярът може да се проверява за грешки"-  поясни Станислава Бабалова, от "Централно координационно звено" в Министерския съвет.

ИСУН функционира повече от ефективно. Тя има над 16 000 потребители, като чрез нея в национален мащаб вече са подадени над 7 600 проектни предложения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!