Важна е Европа, важен си ти!

Полезна информация в център "Европа-директно Видин"


Какви са правата ни като граждани на Европа, какви са възможностите за финансиране по оперативните програми, кои са актуалните схеми и как да намерим работа в друга страна от Евросъюза- отговор на тези и още много други въпроси могат да дадат в информационния център "Европа-директно Видин". Преди една година центърът отвори врати в града и вече е разпознаваем от жителите, казват експертите там.

"Нашата основна цел е да свързва гражданите от областта с ЕС. Центърът предоставя информация и съвети относно политиките на ЕС. В нашия офис могат да получат безплатна литература за ЕС и отговори на специфични въпроси, насочваме гражданите към коя оперативна програма е актуална и дали е подходяща за тях. Могат да открият и информация за правата си като граждани, за работа и стаж в различни държави на Евросъюза"
- каза Лазаринка Андреева, ръководител на центъра.

СнимкаOсновната им задача e да разпространява информация за дейността на Евросъюза и да дава на местната общност възможност за обратна връзка с европейските институции. Не са забравени и малките, за които имат специални забавни книжки на разбираем за децата език за работата на европейските институции.

"Можем да насочим младите хора към "Еразъм+", ученическите и студентски обмени. Активно работим с тях. Важна е Европа, важен си ти!"- подчерта Лазаринка Андреева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия