Ръководството на ЕС си постави за цел да увеличи ръста на енергийна ефективност до 25%


Ръководството на Европейския съюз си е поставило за цел да увеличи ръста на енергийна ефективност до 25 на сто 2020 г.  Една от идеите е да се върне старата система на означаване на енергийната ефективност на електроуредите от А до G и да се създаде база данни на всички продукти в Съюза, съобщава сайтът на Европейския парламент. Комисията по търговия и индустрия в Европарламента ще обсъди проектодоклад по този въпрос във вторник, 14 юни.
Евродепутати призовават да се премахнат рекламните лозунги от етикетите на подсладените и енергийните напитки, че увеличават концентрацията и издържливостта. Предложението се подкрепя от всички политически групи и ще се гласува в сряда.


Европейският парламент прие, с колямо мнозинство миналата седмица два доклада, които призовават за опростяване на Общата селскостопанска политика и другите нормативни рамки на Евлосъюз с цел предоставяне на повече възможности и по-широк набор от инструменти за фермерите. Документите нямат законодателна тежест. В тях се набляга на необходимостта от насърчаване на иновациите в земеделието, от устойчиви инвестиции в научни изследвания и справяне с хранителните отпадъци.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!