ЕС продължи с две години мандата на гражданско-полицейската си мисия в Косово - ЕУЛЕКС


 
Европейската комисия определи като крехък напредъка по изпълнението на споразумението с Турция за миграцията. Комисията отбелязва, че броят на мигрантите, достигащи незаконно Европа през Егейско море, значително е намалял. Същевременно има нужда от политическа решимост от всички страни, за да може споразумението да доведе до успех. Според комисията все още темпът на връщане на незаконно проникналите от Турция в Гърция е бавен. Отчита се, че пред Анкара има още открити въпроси, които трябва да бъдат решени преди отпадането на визите за ЕС за турски граждани.
 
Европейският съюз продължи с две години мандата на своята гражданско-полицейска мисия в Косово - ЕУЛЕКС. Новият срок е 14 юни 2018-та година. Одобрен е бюджет от над 63 милиона евро за  провеждане на операции в Косово до края на тази година и за разходи за специалисти в съда и прокуратурата до средата на следващата година.
Полицейската мисия на ЕС в Косово има за задача да поддържа на правовия ред, мира и стабилността в региона заедно с международните сили КейФОР, които са под командването на НАТО.
 
Британската инженерна компания "Ролс-Ройс" призова своите служители да гласуват "за" оставане на Великобритания в ЕС на предстоящия референдум. "Нашите клиенти, нашите доставчици и нашите служители имат полза от това членство", изтъква генералният директор Уорън Ийст в имейл до 23-те хиляди британски служители на предприятието. То реализира една трета от оборота си в Европа. Сред основните на "Ролс-Ройс" е самолетостроителният концерн "Еърбъс".
 

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!