Британските медии отчитат съществена преднина на кампанията за напускане на ЕС


За съществена преднина на кампанията за напускане на Европейския съюз,седмица преди референдума във Великобритания,пишат изданията на острова тази сутрин.Те се позовават на данни от ново социологическо проучване,които сочат преднина за подкрепящите излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.
 Изданието Herald Scotland цитира социолози, според които все още има много хора, които не са взели своето решение, като историята на референдумите предполага, че те ще са по-склонни да гласуват за статуквото.

Великобритания ще цели да напусне ЕС до 2019 г. и трябва да е готова да се противопостави на Брюксел относно миграционните закони, ако гласоподавателите в страната изберат да напуснат Съюза на референдума през следващата седмица, е акцентът на The Financial Times,който се позовава на активист на кампанията за брекзит.
Великобритания трябва незабавно да започне процеса на това, което ще бъде болезнен развод със ЕС, казва политикът и добавя,че Обединеното кралство ще трябва да предприеме ранни действия за ограничаване на свободното движение спрямо ЕС, за да „предотврати масово прииждане на хора“ във Великобритания преди фактическото напускане на общността.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!