Умните технологии в България и Европа се развиват стремително


Нарастващата мобилна свързаност отваря нова ниша за български, европейски и световни фирми. Проучванията показват, че само до 4 години пазарът на интернет на нещата ще достигне до 1 трилион и 700 милиарда долара. До 2018-та 80 процента от разработваните приложения в областта на „Интернет на нещата“ ще генерират реални приходи. А 25% от всички бюджетни разходи в градските администрации ще се падат на проекти, свързани с “умни градове”. Българският бизнес е на правилното място, казва Николай Чакръкчиев от българска фирма за Информационни технологии. Той посочва проблемите и нишите, които може да се развиват българските фирми.

Европа се опитва да насърчава развитието на цифровите пазари, казва евродепутатът Ева Паунова, която е един от посланиците на е-уменията на ЕС. Тя обяснява, че ЕС се опитва да насърчава бизнесите. С мобилизиране та 50 милиарда евро публично- частните инвестиции за цифровизиране, както и с 500 милиона евро за центрове за цифрови иновации.

Преди интернет на нещата, Европа иска цифров бизнес, обясни Ева Паунова. Паунова  разказва и как ЕС планира да се справя с потенциалните опасности от нерегламентираното събиране на данни от умните устройства.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!