Жители на Ямбол и Елхово смятат, че оградата на границата с Турция тя да се изгражда с европейски пари


От началото на годината бежанският поток е значително намалял в сравнение със същия период на миналата година. Пътят към Европейския съюз е пресечен за 17 882 нарушители, показва статистиката. Цената на оградата по цялото протежение вече струва близо 150 млн. лева. 

Според анкетираните граждани на Ямбол и Елхово, ограда, трябва да има, но тя да се изгражда не с бюджетни, а със средства от целия европейски съюз
 
Същевременно евродепутатът  Илияна Йотова на среща на европейски неправителствени организации в  Брюксел заяви, че "Европа повече се защитава, отколкото решава проблемите с миграцията". Най-страдащите в кризата са децата. Йотова заяви, Днес, в 21 век, в Европейския съюз има детско робство, немислимо само преди няколко години!
Според нея, една от най-големите опасности е да "гетовизираме" децата бежанци. Мнение на жители на Елхово, където се намира временен разпределителен център за бежанци, от затворен тип

Анкетираните от Елхово твърдят, че разпределителният център не ги притеснява, че е необходима хуманност към човешката трагедия.
 
Решението на  Европейската комисия България да бъде част от новата Европейска гранична и брегова охрана, донякъде е успокоително, тъй като регламентът за новата служба също ще се прилага спрямо България, въпреки че страната не е част от Шенгенското пространство.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!