Догодина може да има нов регмалент за отглеждането на органични продукти


В проектопрограмата на Европейския парламент тази седмица са предвидени  дебати за органичното фермерство, управление на границите и мини пленарна дискусия, съобщава информационният сайт на Пармалента.

Макар и някои граници да бяха затворени след тетористичните атаки през миналата есен и зима в Европа, остават опасенията от тревожния брой чужди бойци от страните-членки, пътуващи до Ирак и Сирия, и заплахата, която носят при завръщането си, вече радикализирани.  За да се справи с това, ЕС иска систематични проверки на всички, когато  преминават външните граници на Съюза, както и проверка на всички от трети страни, напускащи Съюза. Утре Комисията за граждански права ще гласува проектодиректива, забраняваща пътуването на чужди бойци на територията на Европейския съюз.

Отглеждането на органични продукти ще бъде по нов регламент от догодина. Предвижда се, на една земеделска нива да няма органични и неорганични растителни видове. Всички, обувени за органични продукти, ще се подлагат на тестове. Документът ще бъде обсъден от евродепутатите от Комисията по земеделие утре.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!