Таймс: Джордж Озбърн няма да участва в надпреварата за премиер


Британският министър на финансите Джордж Озбърн няма да участва в надпреварата за поста на премиера Дейвид Камерън,отбелязва британската преса. "Таймс" цитира думите на Озбърн,който казва, че не е човекът, който може да осигури необходимото в този момен единство на партията му. Вестникът твърди, че Озбърн обмисля дали да подкрепи за премиер бившия кмет на Лондон и застъпник за излизане от ЕС Борис Джонсън, който е фаворит за приемник на Камерън, ако в замяна бъде назначен за министър на външните работи.  

"Индипендънт" отбелязва, че европейските политици са ядосани от факта, че никой във Великобритания не желае да поеме отговорност за резултатите от референдума и да даде ход на процедурата за излизане от Европейския съюз.

Гръцкият вестник "Катимерини" пише, че премиерът Алексис Ципрас е изненадан от резултата на изборите в Испания, заради които ще се наложи промяна във визията му за промени в Европейския съюз,смята вестникът. Изданието уточнява, че неуспехът на „Подемос“ да спечелят второто място на изборите не отговаря на очакванията“ на Атина. „Сириза“ залагаше на това, за да може да укрепи левите сили на европейския политическа сцена. Атина, които иска да играе активна роля в променянето на ЕС, настоява, че налагането на солидарност и подсилване на демократичните институции е единственият път за промяна на негативните тенденции, породени от брекзит.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!