Обучения и субсидирана заетост за млади хора

Активизиране на пазара на труда за млади хора, които не работят и не учат- това целят експерти от Балканския институт по труда и социалната политика. Проектът се нарича "Компас" и се изпълнява в областите: Враца, Ловеч, Плевен, Пловдив, Смолян и Ямбол. Целевите групи включват младежи от 15 до 29 години, които не са в образование или обучение и не са регистрирани в дирекция "Бюро по труда", обясни Златка Господинова от Института:

"Целевата група, с която работим е много трудна- младежите са не особено мотивирани и непостоянни. Затова предвижданите обучения ще бъдат интерактивни. Ще има индивидуални консултации, ще получат професионално ориентиране, информация за обучителни центрове и образователни институции, както и да научат процедурата, по която могат отново да се регистрират в Бюрата по труда. Ще бъдат насочвани активно към търсене на работа."  

Организаторите предлагат обучения със стипендии и работа на трудов договор. След приключване на обучението, от Балканския институт по труда и социалната политика имат възможност да наемат младежите за анкетьори.

"Компас" ще се изпълнява до края на месец май на следващата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!