Предстоящите инициативи под флага на европейската кампания Now We Move

Снимка: nowwemove.com
Да се популяризира движението за здраве. Това е основната цел на кампанията Now We Move. Ласка Ненова, европейски мениджър на кампанията, припомня че тя стартира преди четири години - през 2012 г., само с едно събитие - Move Week (Европейска седмица на физическата активност и спорт), в което се включват 11 държави, за да достигне през 2015 г. мащаб от 33 страни, с над 7000 събития и над 2 млн. участници.
Тази година след успешно проведените Ден без асансьори и Европейска седмица на мобилността, през август и септември предстоят няколко събития, насочени към други целеви групи.

Ласка Ненова пояснява, че първата инициатива е Now We Bike, която ще стартира на 18 август от датската столица Копенхаген и ще премине през седем европейски държави с крайна точка Кошице, Словакия. Поканата на организаторите е към всички граждани на Европа, които се намират по пътя на 2500 - километровия тур да се присъединят към него, защото "лятото е чудесен сезон да бъдем активни, да ползваме зеления начин на транспорт".  
На 10 септември с Общоевропейски флашмоб ще бъде дадено началото на "Европейската седмица на спорта". На 15 септември ще има друго голямо спортно събитие - Европейски фитнес ден.
Финалът на кампанията Now We Move за 2016 г. ще бъде на 30 септември с Европейски ден на спорта в училище. По думите на Ласка Ненова, такъв ден в европейски мащаб ще се проведе за трета година. 17 страни вече са заявили участие. Сред тях са: Сърбия, Гърция, Словения, Словакия, Хърватска, България, Италия, Малта, Франция, Германия, Турция.   
 
Чуйте повече по темата от интервюто с Ласка Ненова, европейски мениджър на кампанията Now We Move.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!