Европейският парламент поддържа профили в множество социални мрежи


Хората имат различни вкусове и начинът, по който те ползват Интернет, не е еднакъв. За да запознава гражданите с работата си, Европейският парламент поддържа профили в множество социални мрежи. EP Newshub събира на едно място всичко публикувано онлайн от депутати, политически групи, председателя на Парламента и новинарския екип на ЕП. В Twitter ще откриете новини от Европейския парламент на всичките 24 официални езика и достъп до материали, прессъобщения, снимки и видеоматериали.
Ако искате да се включите в интересни дискусии с депутати, да гледате събития и интервюта на живо и да коментирате случващото се, можете да сторите всичко това във Facebook. Включете се също така в Reddit за споделяне на информация и източници по европейски теми, в LinkedIn за ескпертни дискусии и в Google+, където се публикуват всеки ден нови материали за работата на ЕП. Storify е платформа, която се използва за отразяване в реално време на дебати и други значими събития.
Профилът във Flickr е отличен източник на снимки от ежедневието на Парламента. В Instagram можете да откриете още снимки, разкриващи как изглежда ЕП зад кулисите. Можете да се свържите с Парламента и в Snapchat, където ще научите повече за това как работи екипът на ЕП за социалните медии. В Pinterest се публикуват интересни и вдъхновяващи инфографики.
Ако търсите видеоматериали, абонирайте се за канала в Youtube и следете в Periscope за информация кога ще се предават събития на живо. Във Vine пък можете да намерите забавни кратки клипове.

Европейският парламент предупреди албанските политици, че ако не успеят да приемат пакет със съдебни реформи, това ще сложи край на възможността скоро да започнат преговори за членство в Европейския съюз. Вчера докладчикът Кнут Флекенщайн призова албанските политически лидери да гласуват за пакета, който е ключов елемент при  убеждаването на Брюксел да започне преговорите за пълноправно членство с малката балканска нация. Главната опозиционна Демократична партия е против да се даде пряка роля на международни експерти в процеса на проучване на съдиите и прокурорите. Управляващите социалисти се нуждаят от подкрепата на някои членове на опозицията в 140-местния парламент, за да подкрепят реформите.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!