Европа преди новините: По какъв начин и в какъв срок ще бъде намалена европейската бюрокрация?

Във връзка с Brexit-а – кодовото наименование, с което означаваме излизането на Великобритания от Европейския съюз, се появиха много въпроси и коментари за статута и броя на чиновниците в него, както и за бъдещето на европейския проект изобщо.
Не е тайна и съществуването, и то не от сега, на едно усещане за раздута бюрокрация в Евросъюза. В същото време знаем, че още през 2013 година беше взето решение персоналът да се намалява с 1% на година заради кризата, която се появи в много страни-членки. Очевидно е, че по въпроса се мисли отдавна и че решенията не са взети „ад хок“ във връзка с последните събития. Очакванията са за периода 2013 - 2017 година броят на еврочиновниците да бъде намален с 5 %.

В днешното издание на „Европа преди новините“ решихме да попитаме какви са мерките, които ще бъдат взети за реорганизиране на европейската бюрокрация и в какъв срок ще бъдат реализирани.
Въпросите зададохме на Андриана Станкова – пресаташе по бюджет и човешки ресурси на Европейската комисия. Отговорите можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!