Великобритания пак би гласувала за излизане от ЕС, сочи проучване


Великобритания пак би гласувала за излизането си от Европейския съюз, ако референдумът за това се провеждаше днес, сочат данни от социологическо проучване, цитирано от вестник "Дейли експрес".
Според експерти този резултат опровергава твърденията на привържениците на идеята за оставане на кралството в Евросъюза, че много от  хората, гласували в края на юни за Брекзит, сега съжаляват за действието си, отбелязва вестникът.
Изданието пита и кой ще плати пенсиите на стотиците британски европейски чиновници, след излизането на Великобритания от Евросъюза.
Дойче Веле съобщава, че президентът на Чехия Милош Земан е отклони предложението на правителството за приемане на 2 700 бежанци в страната. Цитиран е прессекретарят на президента, който казва: " Страната ни не може да си позволи да се подлага на опасност като Франция и Германия". Според него приемът на мигранти „ще стане храна за терористични атаки в Чехия“.Медията припомня още,че освен Чехия несъгласие с прием на мигранти на тяхна територия изразяват още и Унгария, Полша и Словакия.
Германските издания пишат тази сутрин за казаното от външния министър на страната Франк-Валтер Щайнмайер, който отхвърля възможността Турция да не прилага решаващото споразумение с ЕС за ограничаване на притока на мигранти към Европа, ако няма либерализация на визовия режим за турските граждани. Първият дипломат на Германия заявява още,че е в общ интерес на Европейския съюз и Турция да се стигне до решение.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!