Шведите - най-позитивно настроени към имиграцията от страни извън ЕС


Резултатите от ново проучване в страните от Европейския съюз показват, че шведите са най-позитивно настроени спрямо имиграцията от страни извън общността, пише шведското издание на интернет сайта www.thelocal.se.

62 процента от шведите вярват, че пришълците носят позитиви за държавата им, което е най-високият дял от страните-членки. В сравнение с предишното проучване по темата през ноември обаче, броят на добронамерените шведи е намалял с 8 процента. Изследването обхваща 28-те държави-членки на Съюза и пет кандидат-членки, сред които е и Турция.

Според  националния план за развитие на Полша, т.нар. „План Моравецки“ , страната трябва да достигне средните доходи за Европа до 2030 г., докато в следващите четири години този индикатор ще достигне 80% от средноевропейския, предаде Warsaw Voice. Според плана, тези задачи ще бъдат изпълнени чрез реиндустриализацията на Полша и чрез развитието на иновациите. Връзките между целите и мерките са съмнителни и финансирането за конкретни мерки не е сигурно, пише обаче в коментар друг полски вестник.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!