Британски политици отричат възможността за втори референдум за излизане от ЕС


Възможността за свикването на втори референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз бе отречена за пореден път от председателя на британската лейбъристка партия Джереми Корбин.
"Индипендънт" цитира казаното от политика, че той не цели да променя резултатите от гласуването, които вече показаха, че британците искат да излязат от Европейския съюз. Според Корбин мнението на хората трябва да се уважава и обществото трябва да се подчини на решението на избора.
 Вестникът акцентира и на казаното председателя на лейбъристите,че Брекзит ще даде много силни отношения на Великобритания с Европейския съюз. 
"Дейли експрес" пише, че началникът на екипа на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер - Мартин Селмайер ще води антибританската кампания по време на преговорите между Великобритания и Европейския съюз след референдума. Според негово изказване излизането на Великобритания от съюза ще даде възможност  на Евросъюза да изгради нова идентичност.
Източник от Европейската комисия,цитиран от изданието казва, че и Берлин и Брюксел не споделят мненията на Селмайер и че не смятат, че Брекзит ще обедини Европа по какъвто и да е начин. Вестникът припомня, че няколко европейски страни предотвратиха това Селмайер да бъде назначен за водещ преговарящ на Европейския съюз по Брекзит, което доведе до назначаването на тази позиция на изтъкнатия френски политик Мишел Барние, пише изданието.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!