Поглед към работата на ЕП чрез дейността на българския евродепутат Ангел Джамбазки


За „Евранет+“  по Радио Благоевград Ангел Джамбазки коментира, че е доволен от  темпото на работа и от постигнатите резултати.Посочи  въпросите, свързани със защита на интересите на българските предприемачи, превозвачи и работодатели. Подчерта изключително активната работа по темата  – Македония. Направени са  редица предложения в резолюциите по напредъка на Македония и Сърбия  и тези, които засягат българския национален интерес. „Не е пропусната нито една възможност да се поставят въпроси, важни за  националната ни кауза, за ситуацията на Балканите, всички въпроси, свързани с борбата срещу тероризъма и овладяване на миграцията.. ЕП е истински орган за правене на политика.“ – посочи евродепутатът.Според него,  тежка политическа грешка е да се обяснява резултата от референдума във Великобритания с аргумент, че  англичаните са глупави и прости.

В момента екипът на евродепутата  прави преглед на сектор „Земеделие“, за да се използват всички  възможности европейски  пари  да достигнат до  средните и дребните предприемачи, за да се развива българската икономика. „Трябва да работим за това, българите да станат по-богат“ - убеден е Ангел Джамбазки.

В „Евранет+“  още информация за дневния ред на есенната сесия на Европейския парламент, за европейските посетителски  центрове  в Брюксел и Берлин,  за конкурса за есе „Какво може да направи ЕС, за да насърчи младите хора да станат предприемачи?“

"Евранет плюс" на Радио Благоевград можете да чуете в звуковия файл.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!