Европейски страни за и против приема на бежанци и членството на Турция в ЕС


 Темата за споразумението по въпроса за миграцията между Европейския съюз и Турция продължи да бъде една от основните теми в европейския дневен ред през тази седмица. 
 Гръцкият министър на миграционната политика Янис Музалас изказа опасение, че бъдещето на документа е поставено под въпрос, не само заради заканите, идващи от Турция, че споразумението може да бъде отменено, но и от обявените от някои европрейски страни намерения да не приемат бежанци на своя територия, както и да участват в пренастаняването им.
 Такова изказване направи през седмицата президентът на Чехия Милош Земан, който дори призова парламентът на страната да игнорира определената от Европейския съюз квота и да откаже да приема бежанци.
 През седмицата се коментира и темата с бъдещето на преговорите за членството на Турция в Европейския съюз. 
 Австрисйкия канцлер Кристиан Керн, който определи по-нататъшните преговори за членство на Турция в Европейския съюз като "дипломатическа фикция". 
 На свой ред председателят на Европейската комисия  Жан-Клод Юнкер изключи възможността за едностранно да прекрати преговорите с Турция от страна на Европейския съюз.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!