Медицинският университет във Варна започна обучение по антитероризъм


Варненския медицински университет ще започне обучение по антитероризъм на студентите от 6- ти курс. Университетът е готов да  стане обучителен център на младежи от страните членки на Европейския съюз. 
През 2017 та година  Варна ще е европейска  младежка столица и може да осъществи инициативата да обучава студенти по медицина от страните членки по антитероризъм и по специално медицинските аспекти. В момента се уточнява учебната програма за обучението в университета. Още тази година студентите в 6-ти курс ще преминат едноседмично обучение. Вероятно то ще бъде въведено и за студентите от другите курсове. Ако други университети у нас проявят интерес, учебникът и програмата, които се подготвят, ще бъдат споделени като опит. 
 Анкета сочи, че варненци приветстват подобна инициатива и включването в обучението на младите медици как да действат в ситуация на терористичен акт. Споделят, че това ще е полезно и повече хора ще могат да оказват съдействие и помощ ако се наложи. Самите хора споделят, че те не знаят как да действат в подобна ситуация. Турист от Израел смята, че за страната ни ще е полезно, ако внимава кой влиза в нея. Разказва как  в Израел всеки гражданин знае за какво да внимава и как да действа в условията на терористичен акт.    

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!