Обсъждат се мерки след терористичните атаки в Германия

 
Предстоящото предложение за забрана за носене на бурки на обществени места в Германия е един от акцентите в британския вестник "Таймс". Изданието отбелязва още, че се обсъжда и забрана на двойното гражданство като част от мерките, готвени от партията на канцлера Ангела Меркел след терористичните атаки в страната.
Призивът да се последват примерите на Франция и Белгия за забраняването на бурките идва след четири нападения миналия месец, за две от които пое отговорност екстремистката организация „Ислямска държава“, пише изданието.
Вестник "Експрес" съобщава за евентуална мярка от страна на Франция, ако Великобритания не позволи на гражданите от Европейския съюз правото на движение в страната.
Според изданието Франция може да не позволи на британските банки и други финансови институции да правят бизнес в Европа. Вестникът цитира проучване, според което само три от страните-членки на Европейския съюз Дания, Австрия и България споделят притесненията на Великобритания за имиграцията. Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей обеща тежки преговори с Европа, за да ограничи потока от мигранти, идващи от еврозоната, пише вестникът.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!