Европа преди новините: Ще бъдат ли завършени до края на годината важните железопътни проекти, финансирани със средства по ОП „Транспорт“

През пролетта на тази година правителството отпусна безлихвен заем на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) в размер на 208 млн. лв., за да бъдат завършени важни железопътни проекти, които се изпълняват по старата ОП „Транспорт“. Сред тях са и три отсечки по трите основни железопътни направления Септември - Пловдив, Пловдив - Бургас и Първомай - Свиленград. Проектите трябваше да бъдат завършени до края на 2015 година, но доста преди това стана ясно, че заради наводненията в региона има изоставане. С отпуснатото финансиране бе поет ангажимент от Министерството на транспорта и съобщенията проектите да бъдат завършени до края на тази година.
Ето защо в днешното лятно издание на „Европа преди новините“ решихме да попитаме Христо Алексиев, заместник генерален директор на НКЖИ – докъде стигна изпълнението на проектите и ще бъдат ли изпълнени поетите ангажименти.
Отговорите можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!