Европейската преса: Няма времеви ограничения за Брекзит


Германският канцлер Ангела Меркел иска Брекзит да бъде отложен след предстоящите през септември догодина избори в отделни райони на Германия, съобщава вестник "Експрес".
По темата италианското издание "Стампа" пише, че канцлерът Меркел иска с въпроса с Брекзит да се заеме Европейския съвет, тъй като това би създало определено забавяне на процедурата, смята изданието. То цитира казаното от Ангела Меркел пред журналисти, че молбата за напускане на ЕС от страна на Великобритания няма времеви ограничения. 
Британският "Телеграф" информира,че европейските лекари, работещи в Обединеното кралство, могат да бъдат поставени пред дисциплинарна процедура заради лошия си английски език. Правото на Европейския съюз освобождава лекарите от Европа да полагат по-специфичен езиков тест, уточнява публикацията. В нея се цитира искането на една от медицинските колегии във Великобритания, която настоява по времето на преговорите за Брекзит законът за езиковите умения на лекарите да бъде променен, за да не се застрашава сигурността на пациентите, уточнява вестникът.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!