Европейски средства за развитие на туризма във Вършец

Ще правят въжен парк, скейт борд площадка, фитнес уреди на отрито

Община Вършец и сръбската Пирот ще работят съвместно за развитието на туризма, като изградят нови атракциони, които да привличат нови хора. Ще бъде изграден въжен парк, скейт борд площадка, фитнес уреди на отрито и нови площадки за детски игри. Общият бюджет на проекта е 580 000 евро, като двете общини ще си поделят сумата. Проектът е по трансграничната програма България- Сърбия.

Нашият проект, който беше одобрен, е свързан с рекреативни и спортни обекти като туристически потенциал на региона. Ще бъде реализиран съвместно със Спортен център, Пирот. Общата стойност е все още прогнозна- около 589 000 евро. През месец септември предстоят преговори с Управляващия орган за предоговориране и актуализиране на бюджетни пера. Ние ще се борим за всеки евроцент за нашите дейности
- обясни Таня Петрова, консултант по европейски проекти към общината.

Миналата година в курортния град беше изградена изкуствена ледена пързалка, също по трансграничен проект. Стойността на инвестицията беше близо 150 000 лева. Кметският екип подготвя и други съвместни проекти, но по трансграничната програма с Румъния, допълни Таня Петрова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!