Ренци, Меркел и Оланд обсъждат Брекзита и бежанската криза

 

Премиерът на Италия Матео Ренци, германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд се събират днес в италианския остров Вентотене. Срещата с инициирана от Ренци по две теми:  „Брекзит” и бежанската криза.  На последната среща на върха на европейските лидери премиерът на Италия коментира, че Европейският съюз трябва да гледа на британското "да" за напускане на Съюза като на „мощен импулс на пробуждане”. 

Първата среща между тримата лидери се проведе в Берлин на 27 юни - няколко дни след референдума във Великобритания, на който 51,9% от жителите на Обединеното кралство гласуваха за напускане на Европейския съюз.
  Дебатът за Брекзит трябва да започне по същество на 16 септември в Братислава, когато на първата си официална среща след лятната ваканция европейските лидери, без Великобритания, ще обсъждат последствията от британското решение за напускане на общността.Очаква се тогава емоциите от първоначалната реакция да бъда поуспокоени и да отстъпят място на прагматичните решения.  Какви знаци можем да очакваме от днешната среща Ренци - Меркел - Оланд,  коментира с журналистът Мария Спирова от Лондон.
   

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!