Все повече домакинства проявяват интерес към газификацията след обявяването на проекта по линия на ЕК


Само месец след обявяване на проекта "Дезире газ" по линия на ЕК,нараства интереса на българските граждани за газификация на домовете им. Друг фактор е и рязкото намаляване цената на газа за последната година. Сега 350 хиляди домакинства ползват газ. Там,където има вече изградена мрежа и съседните райони ще бъдат с приоритет при кандидатстването по новия проект.

Светослав Иванов е категоричен,че до март 2017 г.парите по европроекта ще бъдат усвоени. Във всеки офис на газоразпределително предприятие клиента ще получи цялата информация и помощ,ако пожелае да кандидатства. Европейската банка за възстановяване и развитие/ЕБВР/ разглежда документите на всяко домакинство до две седмици. И тъй като евро-средствата покриват 20 на сто от разходите, ако останалите средства липсват на хората, има специализирани кредите с ниски лихви /под пазарните нива/, за които клиентите също получават нужната информация.

От енергийното министерство твърдят, че при газификация на 10 000 домакинства, семействата ще икономисат три милиона лева годишно. Иванов твърди, че ще икономисат дори и повече.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!