Politico: Неодобрението на ЕС постига пореден ръст в началото на август


Влиятелната британска браншова Асоциация за пътен превоз на товари предупреди, че продължаващият хаос във френски яград Кале има разрушителен ефект върху британската икономика и призова президента на Франция Франсоа Оланд да изпрати армията, пише Daily Express. Наташа Бушар, кмет на Кале, откъдето тръгват фериботи и влакове към Великобритания, заяви, че мигрантското насилие в града е достигнало неконтролируеми равнища. В интервю за френска телевизия, Наташа Бушар предупреди, че полицията е демотивирана и изтощена и не може повече да удържа мигрантските банди в раздирания от престъпления лагер, чието нарицателно е джунглата. "Нямаме представа кой пристига и кой напуска", заяви още тя.
Мигрантите в Кале вече са над осем хиляде души. Обитатели на лагера заплашвали британски шофьори на камиони пред пристанището на града, което се описва като военна зона.

Неодобрението на Европейския съюз нараства и постига пореден ръст в началото на август, показва последното проучване на неправителствения Институт за медийни анализи "Медия тенор". В изследване на 22 телевизионни канала от целия свят, проличава, че мидиите са намалили интереса си към Европейския съюз след резултатите от референдума във Великобритания. Все по-слаби са позициите и на Европейския парламент като някакъв фактор в политиката на Общността след Брекзит-а, а журналистите прогнозират второ място на Марин льо Пен в предстоящите догодина избори за президент във Франция, пише "Политико".


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!