Областният информационен център в Стара Загора представи отчет за реализираните европейски проекти и сключени договори в областта.

16 461 583 214 лева е общият бюджет на всички оперативни програми за периода 2014-2020 година. Най-много средства са отделени за ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура". Общият брой на договорите е 1703. Най-много те са по ОП“Иновации и конкурентоспособност.“

Сключените договори за област Стара Загора към 15 август 2016г. са 74. Най-много те са в Стара Загора, следвана от Казанлък. Това обобщи Велизара Джакова от Областния информационен център – Стара Загора. Договорените средства за областта са 51 млн. 656 хил. 341 лв.

За този програмен период със срок на изпълнение 35 месеца е заложен ремонт на пътя Стара Загора –Раднево, като бенефициент по проекта е Агенция Пътна инфраструктура. Общата стойност на проекта е над 28 милиона лева.

Отворена е вече и подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктури, включително инвестиции". Мярката се прилага на територията на 232 общини в селските райони. По тази мярка могат да подават проектни предложения от всички общини в област Стара Загора с изключение на Стара Загора и Казанлък.

С приоритет ще бъдат проекти за общински пътища в Северозападна България. Допълнителни точки за проекти за водоснабдяване ще бъдат давани на населени места с некачествена питейна вода или засушени райони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!