Възможности за общините да подобрят жизнената среда

Приключи кампанията на Областния информационен център(ОИЦ) във Видин сред общините в област Видин за разясняване на общата селскостопанска политика. Целта е да се подпомогнат местните власти да подобрят жизнената среда и сигурността на населението. Възможност за това е мярката за инвестиции в инфраструктура и облагородяване на селата по Програмата за развитие на селските райони. Това е мярка 7.2, каза Мариела Савкова, управител на ОИЦ Видин.

"Тази мярка дава възможност за инвестиции в създаването, подобряването и разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура. Допустими кандидати са 4 категории бенефициенти: общини от списъка на селските райони, читалища, ВиК оператори, и в дейностите за строителство и съоръжения за водоснабдяване и канализация. В дейности 5,7 и 8 са допустими вече и неправителствени организации. Те са за развитие на спорта в селските райони, развитие на културния живот и предоставянето на социални услуги"- обясни експертът.

За общини, юридически лица с нестопанска цел и читалища се предвижда 100% финансиране в случай, че не е налично генериране на приходи. Когато се установи потенциал за генериране на приходи, размерът на финансиране се определя въз основа на анализ разходи и ползи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!