Европейски лидери искат общи мерки заради влошената сигурност


Декларираното намерение за засилване на сътрудничеството в сферата на сигурността между Германия и Чехия, заявено по време на посещението в Прага на канцлера Ангела Меркел, е една от темите, намерили място в чешките и германските издания.
Те акцентират на казаното от премиера Бохуслав Соботка, че укрепването на сигурността е необходимо, заради влошената ситуация в тази област.

Изданията отбелязват и казаното от канцлера Меркел, че от първи октомври в сила ще влезе договор за сътрудничество между полицейските служби на Германия и Чехия.
Чешко издание публикува информацията, че председателят на Сената в Прага Милан Щех ще призове канцлера Меркел за отмяна на санкциите, наложени от Европейския съюз на Русия, заради анексията на Крим и намесата й в Украйна.Припомня се, че на подобна позиция застана и президентът на Чехия -Милош Земан.
Германското издание "Шпигел" пише днес за искането на Християнсоциалния съюз в страната, който се обявява за ясни правила за убежище, бежанци и имиграция.
Вестник "Експрес" пише, че няма специално предвидени противоядрени убежища за служителите на Европейската комисия и при евентуална атака те няма да получат специално отношение, отбелязва изданието.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!