Европейски издания: Кабинетът на Ципрас влиза в нова битка с Брюксел


Започващият днес нов кръг преговори между гръцкото правителство и международните кредитори е една от темите в европейските издания днес.

Коментарите преди очаквания от Гърция нов транш финансова помощ са, че кабинетът на Алексис Ципрас влиза в нова битка с Брюксел. Началото й е днес, а целта на разговорите с икономическия екип е да се подготви почвата за срещите на еврогрупата в началото на следващия месеца, на които се очаква въпросът за подпомагането на Гърция отново да бъде поставен на дневен ред.

Вестник "Нафтемборики" пише, че финансовият министър на Гърция ще има среща с еврокомисаря Пиер Московиси. Наблюдатели определят предстоящото договаряне на нов спасителен транш за гръцката икономика като тежко за кабинета Ципрас. Гърците оценяват мерките, изисквани от кредиторите като тежки,защото са насочени предимно към промени в трудовите отношения и законодателството, заплатите и реформите в образованието и приватизацията.
Преди началото на поредните разговори с международните кредитори вестник "Катимерини" вече прогнозира, че не е изключено, трудните преговори с кредиторите да накарат  управляващата коалиция да се окаже принудена да прибегне до нови предсрочни избори преди края на годината, пише гръцкото издание.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!