Предприемачи ще могат да пътуват по света по новата програма "Алеко"


Млади предприемачи ще могат да се възползват от новата програма, която Европейската комисия одобри. "Алеко" е програма, насочена към прохождащите в бизнеса, независимо на каква възраст са, каза за радио Видин евродепутатът Андрей Новаков, чиято е идеята. Чрез новата програма младите бизнесмени ще могат да пътуват по света, за да проучат добрия опит в сферата, в която работят.

"С 1 млн. евро по програмата 200 души ще могат да заминат в почти цял свят и да трупат опит от най-добрите компании в сферата, която са избрали. Ако човек, който досега не се е занимавал с бизнес, регистрира фирма в последните 3 години, или има бизнес план, в който е описал идеята си, и знае, че за да построи фабрика трябва например да отиде в Китай, за да придобие опит, ние ще му го осигурим. Програмата "Алеко" ще плати билета с ограничени до 1000 евро. От 1 до 6 месеца ще може да получава стипендия, която да покрива до 70% от разходите, и да може директно от управлението на компанията да се учи как се прави този тип бизнес. След това отново с помощта на ЕС, с други програми ще може да направи мечтаната фабрика."-
посочи Андрей Новаков.

Евродепутатът планира кампания в областните градове на България, в която да представи програмата си и възможностите за млади бизнес предприемачи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!