Гардиън: Възможно е да има туристически визи за британските граждани, които искат да посетят ЕС


Британските граждани може би ще трябва да плащат за визи, за да посещават Европейския съюз, след като страната напусне блока, пише в. "Гардиън", цитирайки вътрешния министър на Великобритания Амбър Ръд. В интервю за Би Би Си тя отбеляза, че  необходимостта от туристическа виза може би се обмисля от Европейската комисия и макар да не е предпочитаната опция, не бива да се изключва. Ръд също допусна възможността за въвеждането на разрешителни за работа  като начин за контрол на имигрантите от ЕС.

Министър-председателят на Дания Ларс Льоке Расмусен призова лидерите на страните в ЕС да гарантират, че Великобритания няма да получи „конкурентни предимства“ при излизането от блока , съобщава Bloomberg. Той смята, че крайната цел на „развода“ трябва да бъде запазването на възможно най-близки отношения с Великобритания, но подчерта, че ако само едната страна иска раздяла, тогава втората страна трябва да защитава собствените си интереси.
Европейските лидери ще засегнат темата за Брекзит по време на срещата си в Братислава на 16 септември. Това е първата подобна среща на която Великобритания няма да бъде представена от 1973 г. насам, когато се присъедини към блока.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!