Годишната реч на Юнкер през призмата на излизането на Великобритания от ЕС. Коментар на Светослав Малинов

След лятната пауза институциите в ЕС стартираха новия политически сезон. Началото бе поставено от годишната реч на председателя на Европейската комисия- Жан Клод Юнкер. В нея Юнкер изложи своите виждания за мястото на Съюза и неговото бъдеще. Една от темите, която неизменно попадна във фокуса на председателя на ЕК, бе темата за излизането на Обединеното кралството от ЕС.

Българският евродепутат от групата на Европейската народна партия Светослав Малинов коментира, че както в речта на Юнкер, така и в политическата обстановка на Стария континент не може да бъде открито никаква поле за изява на евроскептицизма. Наблюдаваме свиване на антиевропейското говорене от страна на редица източноевропейски лидери. Брекзит послужи по-скоро като предупреждение към евроскептиците, отколкото като вдъхновение“. Според Малинов понякога най-добрият начин да се справиш с лошата пропаганда е да демонстрираш на практика какво тя би могла да постигне.

Път за обратното връщане не Великобритания не съществува, заяви Светослав Малинов.

Евродепутатът коментира и избора на екип от преговарящи от страна на Европейския съюз, който трябва да води разговорите с представители определени от министър- председателя на Обединеното кралство Тереза Мей.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!