ЕК улеснява достъпа на предприятия до европейските структурни и инвестиционни фондове

В съответствие с инициативата „Бюджет на ЕС, ориентиран към резултатите“ и усилията за по-добро регулиране на 26 септември Европейската комисия направи преглед на работата на групата на високо равнище за опростяване в полза на бенефициерите на европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИ фондовете).

На 28 септември групата проведе специално заседание, на което са изнесени доклади за напредъка по поставените въпроси. Очаква се до края на 2016г.  групата на високо равнище за опростяване в полза на бенефициерите на европейските структурни и инвестиционни фондове да съсредоточи усилията си върху решаване на въпроса със свръхрегулирането, т.е. допълнителните административни изисквания, налагани на бенефициерите от националните или местните власти.

По този повод Комисарят по въпросите на регионалната политика Корина Крецу заяви: „Опростяването и гъвкавостта са основа за осигуряване на успеха на инвестициите на ЕСИ фондовете в Европа.Трябва да помогнем за осъществяване на иновационните и качествени проекти, като направим по-лесен достъпа до финансиране за малките и стартиращите предприятия. Освен това препоръките на групата ще бъдат директно включени в обсъжданията относно бъдещето на политиката на сближаване след 2020 г.“.

Информацията допълва Петър Петров от представителството на ЕК в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!