Евросправочник на слушателя: По-сериозно международно сътрудничество по данъчните въпроси

След последните разкрития за офшорни компании на Бахамските острови групата на ЕНП в Европейския съюз отново призова за повече международно сътрудничество по данъчните въпроси.
Както и при други подобни разкрития трябва да бъдем много внимателни и да разглеждаме въпроса трезво, избягвайки прибързани заключения. Изтеклата информация отново подчертава, че сме изправени пред структурен проблем, а не пред скандал, свързан с отделни личности. Не за първи път Групата на ЕНП призовава за по-близко сътрудничество по данъчните въпроси, за да се споразумеем за ефективни мерки за справяне с проблема с избягване плащането на данъци, каза евродепутатът Дариуш Росати. Той е говорител на ЕНП в Комисията за разследване на досиетата от Панама, която беше създадена след разкритията от т.нар. „досиета от Панама”.
Това предложение цели избягването по законов път на широкото използване на офшорните зони извън границите на Европейския съюз от недотам лоялни хора на бизнеса… Това бе мнението на евродепутата Андрей Новаков в ефира на програма „Христо Ботев“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!