Европейски ден на здравословния живот във Враца

Европейски ден на здравословния начин на живот ще бъде отбелязан във Враца. Целта на инициативата е младежите  и обществеността от региона да бъдат информирани и да бъдат подкрепени при изграждане на навици, свързани със здравословното хранене, психично и физическо здраве. За това информира един от организаторите- Мария Панайотова, ръководител на центъра "Европа Директно"- Враца:

"Събитието ще бъде на 6 октомври от 16.00 часа на площад "Хр. Ботев". Ние целим да подкрепим младежите и обществеността от района при изграждането на навици, свързани със здравословното хранене, психическото и физическото здраве. Ще има кулинарна изложба "Вкусните гозби на баба", забавни викторини с въпроси за здравословни продукти, ролеви игри и др."

Европейски ден на здравословния начин на живот се провежда за втори път в Северозападния регион, като беше отбелязан с инициативи в Монтана. За да бъде пълноценно и здравословно храненето може да се погрижи всеки сам, като си приготви вкусна прясна храна в домашни условия, съветва Мария Панайотова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!