Доброволчески центрове предвиждат в гранична зона България-Сърбия


Как да се премахнат границите за доброволчеството- по това ще работят доброволците от Свободния младежки център във Видин, заедно с трансграничните си партньори от Сърбия. Това е втори проект на организацията, за който се бори за финансиране по Трансграничната програма България- Сърбия. Проектът е със социална насоченост, каза Николай Цолов, ръководител на Свободния младежки център във Видин:

"Да се развие доброволчеството в социалната сфера е идеята на проекта, по който ще работят партньорите от Видин и организация от Зайчар. Вече имаме опит с Румъния, сега включваме и Сърбия. Опитът ми показва, че когато развиваме доброволчество сред младежи и когато работят с деца, това е полезно и за двете страни. Децата с удоволствие възприемат от каките и батковците новите модели на поведение, а пък те свикват да се грижат за тези, които не са имали толкова късмет, колкото тях."

 
Предвижда се да се създадат 10 доброволчески центъра в граничната зона в България и Сърбия. Общата стойност на проекта е 142 200 евро.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!