Нафтемборики: Общо 36 евродепутати се обявиха за бързо облекчаване на гръцкия дълг



Министрите на вътрешните работи на страните от Европейския съюз окончателно одобриха нов пътен документ за самоличност, който ще улесни репатрирането на нелегални имигранти в родните им държави.

Репатрирането на нелегалните имигранти се превърна в ключов елемент от стратегията на ЕС за справяне с миграционния наплив, отбелязва ДПА. Този процес обаче е спъван от факта, че много от тези хора нямат пътни документи или родните им страни не признават тяхната самоличност. Агенцията цитира еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос, според когото  усилията да се защитават нуждаещите се хора, трябва да вървят ръка за ръка с воденето на ефективна и надеждна политика за връщане на нелегалните имигранти.


Тридесет и шест евродепутати - социалисти, зелени и леви - се обявиха за бързо облекчаване на гръцкия дълг, съобщава вестник "Нафтемборики".  В открито писмо до еврокомисаря по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси  те подчертават, че Гърция трябва спешно да излезе от омагьосания кръг на рецесията и дефлацията, в която се намира от шест години. Според евродепутатите, подписали писмото, всяко допълнително забавяне по започването на конкретни разговори за облекчаване на гръцкия дълг би могло да има катастрофални резултати за  икономиката на страната.

.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!