Индипендънт: Меркел зае по-твърда позиция относно бъдещия достъп на Великобритания до единния европейски пазар



Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини отхвърли възможността за преговори за налагането на нови санкции срещу Русия или режима на сирийския президент Башар Асад, заявявайки, че международната общност желае да поднови политическия процес за прекратяване на гражданската война в Сирия, пише в.  Financial Times.

„Ние все още вярваме, че има единствено политическо решение за ситуацията в Сирия, което да сложи край на войната , а не военна победа на едната страна или на другата“, коментира Могерини в отговор на журналистически въпрос относно необходимостта от допълнителни мерки срещу Русия и Сирия.

Германският канцлер Ангела Меркел зае по-твърда позиция относно бъдещия достъп на Великобритания до единния европейски пазар, извежда британският вестник "Индипендънт". Тя е категорична, че няма да се правят изключения, след като страната напусне ЕС и единствено би позволила достъп до търговията в блока, ако Великобритания продължи да разрешава свободно придвижване на хора.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!