Себастиан Курц пред Die Welt: Бежанската политика на Берлин е погрешна

| обновено на 27.10.16 в 21:59


В интервю за германския вестник Die Welt австрийският външен министър Себастиан Курц отправи необичайно остра критика към бежанската политика на Берлин. "Тази политика е погрешна", отбелязва министърът за изданието. Управляващите в Берлин дават на мигрантите усещането, че рискът за достигане до Гърция и Италия си струва, тъй като в крайна сметка те може да достигнат Германия. Подобна политика, макар да е "добронамерена, накрая има отрицателно въздействие върху всички страни, защото идват повече мигранти", категоричен е Курц.


Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер настоя да бъдат спазвани европейските правила за предоставяне на убежище, за да бъдат връщани в Гърция кандидатите за международна защита, предаде агенция Франс прес.
Прилагането на европейските правила, според които молбите на кандидатите за убежище се разглеждат в първата държава, през която те са влезли в съюза, са спрени за Гърция от 2011 г., след като европейското правосъдие установи лошо отношение към кандидатите за международна защита.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!