Джордж Озбърн: Търговията на Острова с Европа може да пострада драматично

Бившият финансов министър от кабинета на Дейвид Камерън Джордж Озбърн предупреди, че търговията на Великобритания с останалата част на Европа може да "пострада драматично", ако след излизането от Общността правителството в Лондон се фокусира върху сделки с партньори от други части на света, пише The Independent.

Озбърн критикува избора да бъде даден по-голям приоритет на търговията с далечни страни, отколкото на британските съседи оттатък Ламанша. Припомняйки, че с вота си за излизане от ЕС британските граждани не са гласували, за да направят себе си по-бедни, Озбърн подчерта:

Искаме да бъдем сигурни, че продължаваме да имаме най-добрите икономически отношения с мястото, където отива 40 % от износа ни.

Словакия изпрати 25 полицаи в България за охрана на границата й с Турция като част от усилията за справяне с мигрантската криза, съобщи официалната словашка информационна агенция ТАСР. Полицаите ще са в България най-малко един месец, а след това ще бъдат заменени от свои колеги. Това е първото участие на Словакия в Европейската гранична и брегова охрана, която заменя граничната агенция на ЕС Фронтекс.
   
Освен това Словакия е изпратила над 300 полицаи в Македония, Унгария и Словения миналата година. Миграционният поток през Турция, Гърция и Македония е спаднал и най-големият натиск сега започва да се усеща в България. Затова Европейската гранична и брегова охрана реагира в тази точка, обясни словашкият вътрешен министър.

Още евроновини на:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!