ЕС одобри допълнителни санкции срещу Сирия заради репресии срещу цивилно население

ЕС одобри допълнителни санкции срещу Сирия, отнасящи се до 10 високопоставени представители на режима на Башар Асад, предаде АФП. Те са обвинени в участие в "жестоки репресии срещу цивилното население". С включването на новите лица санкционният списък срещу Сирия вече се състои от 217 души, на които е забранено да пътуват в страни от съюза и чиито активи са замразени.
   
Брутният вътрешен продукт на Великобритания е нараснал с 0,5% след решението на страната да напусне Европейския съюз, пише вестник Daily Express, позовавайки се на британската статистическа служба. Ръстът надхвърля очакванията на някои експерти и рязко контрастира на прогнозите за рецесия, се посочва в публикацията.

През 2015 г. украинските граждани са получили най-много временни разрешения за пребиваване в страните от Европейския съюз, съобщава УНИАН. По данни на Евростат 2,6 млн. граждани от държави извън ЕС са получили разрешително за временно местожителство в страните-членки. Най-много първи разрешителни за пребиваване са издадени във Великобритания, Полша, Франция, Германия, Испания и Италия.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!