Амбър Ръд: Британските граждани може би ще трябва да плащат за визи, за да посещават ЕС

| обновено на 14.11.16 в 15:12


Британските граждани може би ще трябва да плащат за визи, за да посещават Европейския съюз, след като страната напусне блока, пише в. "Гардиън", цитирайки вътрешния министър на Великобритания Амбър Ръд. В интервю за Би Би Си тя отбеляза, че  необходимостта от туристическа виза може би се обмисля от Европейската комисия и макар да не е предпочитаната опция, не бива да се изключва.

Ръд също допусна възможността за въвеждането на разрешителни за работа като начин за контрол на имигрантите от ЕС.


Министър-председателят на Дания Ларс Льоке Расмусен призова лидерите на страните в ЕС да гарантират, че Великобритания няма да получи "конкурентни предимства“ при излизането от блока, съобщава Bloomberg. Той смята, че крайната цел на "развода“ трябва да бъде запазването на възможно най-близки отношения с Великобритания, но подчерта, че ако само едната страна иска раздяла, тогава втората страна трябва да защитава собствените си интереси.

Европейските лидери ще засегнат темата за Брекзит по време на срещата си в Братислава на 16 септември. Това е първата подобна среща на която Великобритания няма да бъде представена от 1973 г. насам, когато се присъедини към блока.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!