78 милиона лева в проекти е инвестирал Фондът за устойчиво градско развитие на София

Фондът за устойчиво градско развитие на София представя днес всички реализирани проекти, финансирани по инициативата „Джесика“ - съвместна инициатива на Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка. Фондът подкрепя проекти, които носят високи приходи и могат да възвръщат инвестицията, трябва да са устойчиви и да водят до развитие на градската среда, социалните услуги и интегрирания градски транспорт.

До момента Фондът е инвестирал средства в 13 градски проекта на територията на София, като стойността е 78 милиона лева, каза за „Хоризонт“ Надя Данкинова – изпълнителен директор на Фонда за устойчиво градско развитие на София. Създадени са над 100 работни места във всички сфери на икономиката:

Това са три пазара – Женски пазар, пазарът „Връбница“, който възстановихме, както и един съвършено нов пазар за цветя. И трите пазара доведоха до подобряване на повече от 40 хил. кв/м градска среда. Има два проекта, с които много се гордеем – парк „Възраждане“ – първият парк в София, построен от 30 години насам. Също така и до него, на съпътстващия терен, многофункционалния спортен комплекс, в който едновременно могат да спортуват 150 души. Гордеем се и с частното училище „Св. Георги“, както и с множество проекти в здравния сектор.

В резултат на успешната работа Европейската комисия разрешава на Фонда да реинвестира средствата  до 2025-та година.

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!