Европа преди новините: Ще изпраща ли Европа военни сили в чужбина според новия план за отбрана на ЕС

„Сигурност и отбрана“ е една от приоритетните области за работа по изпълнението на глобалната стратегия на Европейския съюз (ЕС), която включва изграждането на устойчивост и интегриран подход към конфликтите и кризите, укрепване на връзката между вътрешните и външните политики, актуализиране на съществуващи или изготвяне на нови регионални и тематични стратегии и активизиране на усилията за публична дипломация – пише в Заключения на Съвета относно изпълнението на Глобалната стратегия на ЕС в областта на сигурността и отбраната.
На 14 ноември 2016 година (понеделник) министрите на външните работи и министрите на отбраната проведоха съвместно заседание, посветено на плана за изпълнение в областта на сигурността и отбраната.
Кои са новите моменти и дали приетото решение предвижда изпращане на сили за бързо реагиране в страни извън ЕС и къде? Какво всъщност е съдържанието на доклада, който предстои да бъде гласуван от евродепутатите идната седмица? Потърсихме мнението на евродепутата от Европейската народна партия (ЕНП) Светослав Малинов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!