Италия иска помощ от ЕC за възстановяването си след земетресенията


Италия ще поиска помощ от Фонд "Солидарност" на Европейския съюз, за да се справи с възстановяването след земетресенията тази година. Само за земетресението от август сумата е над 7 милиарда евро, заяви италианската Гражданска защита, цитирана от ДПА.
В искането за предоставяне на помощ не са включени щетите от земетресението през октомври и последвалите го вторични трусове.

Европейският парламент отложи посещението на своя делегация в Анкара заради разногласия с турските власти за състава й, предаде АФП. Евродепутатите Елмар Брок и Кати Пири трябваше да представляват Европейския парламент по време на "срещи на високо равнище с турските власти", се посочва в съобщение на ЕП. Те трябваше да се срещнат също с представители на опозицията и на гражданското общество.  Според неназован източник на агенцията турската страна е  имала трудности да се срещне с Кати Пири, която е докладчик за Турция, заради нейни изказвания за ситуацията в държавата.

Европейският парламент многократно е критикувал режима в Турция, упреквайки го за мащаба на чистките след опита за преврат, както и за арестите на журналисти и депутати от опозицията, припомня АФП.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!