Годишен обзор на ЕК за образование и обучение в Европа

Европейската комисия публикува годишния си Обзор на образованието и обучението в Европа. Той показва напредък по отношение на постигането на важните цели на ЕС, но също така подчертава, че държавите членки трябва да повишат приложимостта на образователните си системи и да ги направят по-приобщаващи, особено що се отнася до интегрирането на новопристигнали бежанци и мигранти.
Публикуваният Обзор на образованието и обучението за 2016 г. анализира актуалната ситуация в Европейския съюз и в националните системи и показва, че държавите членки са изправени пред двойна задача - да осигуряват адекватни финансови инвестиции и да предлагат висококачествено образование за младите хора от всички среди, включително бежанци и мигранти. Европа разчита на ефективни образователни системи, чрез които младите хора да придобият уменията, които са им необходими, за да изградят живота си като граждани и да развият професионална кариера.
Комисията оказва подкрепа на държавите членки при реформирането и подобряването на образователните им системи посредством сътрудничество по съответната политика, сравнителни проучвания и програми за финансиране, като например „Еразъм +“ .

Чуйте повече по темата в репортажа на Петя Зунгорлиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!